Skip to content

Month: мај 2021

Одржана инфо сесија за повикот на ФИТР „Стартапувај 3“

На 20.05.2021 година со почеток од 11.00 часот Бизнис Центарот при Центарот за развој на Југоисточниот плански регион заедно со Фонд за иновации и технолошки развој за компаниите од Југоисточниот
Прочитајте повеќе

Апликација за менторска поддршка за новоосновани старт ап и спин оф компании кои ќе аплицираат преку новиот повик на ФИТР „Стартапувај 3“

Бизнис Центарот при Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во рамките на Ваучерската шема за давање стручна помош овозможува БЕСПЛАТНА МЕНТОРСКА ПОДДРШКА за сите фирми кои се заинтересирани да
Прочитајте повеќе

Oдржан четвртиот работен состанок во рамки на проектот “COMBINE2PROTECT”

Во рамките на проектот “Заеднички стратегии за заштита на биолошката разновидност и одржлив развој на билатералнaта мрежа на заштитени подрачја – COMBINE2PROTECT” финансиран од Европската Унија преку Интеррег ИПА Програмата
Прочитајте повеќе

Второ прскање против ларвициди по земјен пат во општините во Југоисточниот регион

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот започна со активности за третирање против ларвицидна и возрасна форма на комарци по земјен пат. Предвидени
Прочитајте повеќе

Промоција на социјално инклузивни проекти финансирани од Швајцарската Агенција за развој и соработка и Министерството за локална самоуправа

На 05 мај 2021 година, Центарот за развој на Југоисточниот плански регион на две локации во Струмица и Радовиш ги промовираше проектите: „Академија за реинтеграција на маргинализирани лица“ и „Создавање
Прочитајте повеќе

Заврши асфалтирањето на локален пат Зубово – спој со пат Ново Село -Мокриево

Успешно заврши имплементацијата на проектот „Изградба на локален пат Зубово-спој со пат Ново Село-Мокриево“ во должина од 907 метри, кој се реализираше од страна на Центарот за развој на Југоисточниот
Прочитајте повеќе