Skip to content

Month: јули 2022

Повик за проекти за меѓуопштинска соработка

УНДП во соработка со Бирото за регионален развој објавува повик за доставување апликации за грантови, во рамки на проектот „Пост-КОВИД: општините како двигатели за одржливиот развој“. За потребите на проектот
Прочитајте повеќе

Центарот со нови средства за 2022 година за санација на полски патишта

На 27.07.2022 година, ВД Директорот на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион Г-н Јован Коцев заедно со Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Г-н Љупчо Николовски потпишаа Договор со
Прочитајте повеќе

ВТОРО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ ВОЗРАСНИ КОМАРЦИ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ЈУГОИСТОЧНИОТ РЕГИОН

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека по одложеното второ прскање кое беше предвидено за 25 и 26 Јули 2022 година, авионската дезинсекција против возрасни комарци се поместува
Прочитајте повеќе

ОДЛОЖЕНО ВТОРОТО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ ВОЗРАСНИ КОМАРЦИ ПОРАДИ НЕПОВОЛНИ ВРЕМЕНСКИ УСЛОВИ

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека СЕ ОДЛОЖУВА второто прскање против возрасни комарци кое беше предвидено да се изврши на  25 и 26 Јули 2022 година.  
Прочитајте повеќе

ПУШТЕН ВО ФУНКЦИЈА ПАТОТ ДО СТАЦИОНАРОТ ВО СТРУМИЦА

Градежните активности по проектот „Изградба на пристапен пат до регионалниот стационар за бездомни кучиња“ се финализираа со што од неодамна патот кој води до прифатилиштето за бездомни животни во општина
Прочитајте повеќе

ВТОРО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ ВОЗРАСНИ КОМАРЦИ НА ТЕРИТОРИЈАТА НА ЈУГОИСТОЧНИОТ РЕГИОН

  Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека на 25 и 26 Јули 2022 година, во раните утрински часови ќе се изврши авионска дезинсекција против возрасни комарци со
Прочитајте повеќе

Прва ларвицидна дезинсекција против комарци во Југоисточниот регион

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека на 12 и 13 Јули 2022 година, во периодот помеѓу 09 – 16 часот ќе се изврши теристичка (по земја) апликација
Прочитајте повеќе