Skip to content

Month: август 2022

Повик за проекти за меѓуопштинска соработка

УНДП во соработка со Бирото за регионален развој објавува повик за доставување апликации за грантови, во рамки на проектот „Пост-КОВИД: општините како двигатели за одржливиот развој“. За потребите на проектот
Прочитајте повеќе

Втора ларвицидна дезинсекција против комарци во Југоисточниот регион

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека на 16 и 17 Август 2022 година, во периодот помеѓу 09 – 16 часот ќе се изврши теристичка (по земја) апликација
Прочитајте повеќе

ЦРЈИПР со уште еден нов проект за рано откривање на пожарите и подобрување на капацитетите на противпожарните единиците во Југоистокот

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, во рамките на проектот „Рано откривање на пожарите и нивно движење за превенција и справување со катастрофи – eFIDAR“ на 29ти Јули 2022
Прочитајте повеќе