Skip to content

Month: ноември 2022

Повик за проекти за меѓуопштинска соработка

УНДП во соработка со Бирото за регионален развој објавува повик за доставување апликации за грантови, во рамки на проектот „Пост-КОВИД: општините како двигатели за одржливиот развој“. За потребите на проектот
Прочитајте повеќе

ЗНАЕМЕ ЛИ ДА КОМУНИЦИРАМЕ???

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, на 22.11.2022 година организираше работилница за ефективно комуницирање и подигнување на видливоста на регионалниот развој на која вработените од Центарот заедно со претставници
Прочитајте повеќе

ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ ЗА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА 3Д ОПРЕМА

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион со цел овозможување на поддршка во развој на нови идеи и вмрежување помеѓу академијата, бизнис заедницата, НВО и невработените лица започна со организација
Прочитајте повеќе

ЦРЈИПР ЈА ОДРЖА ПРВАТА ФОРУМСКА СЕСИЈА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТИ ЗА 2023 ГОДИНА

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ја одржа првата форумска сесија на 09.11.2022 година и го најави започнувањето на процесот на Регионални форуми во заедницата за подготовка на проекти
Прочитајте повеќе

Обуките на пожарникарите и доброволците продолжуваат на терен на југоистокот

Успешно завршија трите дводневни обуки во Република Бугарија, предвидени во активностите на проектот „Прекугранична соработка во справување со шумски пожари“ финансиран од Европската Унија преку Интеррег ИПА Програмата за прекугранична
Прочитајте повеќе