Skip to content

ДОЈРАН – МЕДИТЕРАНСКИ БИСЕР ВО ЈУГОИСТОКОТ!

Состојба на проект

Датум на отпочнување

февруари 1, 2024

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

10030000

Преку овој проект се предвидува реконструкцијата и рехабилитацијата на патеката кое опфаќа машинско чистење на теренот со дрвја, корења и шут, вадење на бекатон плочките со чистење и повторно вградување на истите, бетонирање на повеќе оштетени делови од бетонски потпорни ѕидови, обележување на хоризонтална и вертикална сигнализација, поставување на нови клупи за седење и нови корпи за отпадоци. Со реконструкција на пешачката и велосипедската патека, ќе се добие современ изглед и ќе се подобрат условите што ги нуди општина Дојран како едно важно туристичко место.

Резултати:

  • Обележување, расчистување и реконструкција на пешачка и велосипедска патека покрај крајбрежјето на Дојранското езеро во должина од 5 км со отстранување на дрвјата, корените и шутот;
  • Поставување на нова урбана опрема (клупи и канти за отпадоци);
  • Зголемување на бројот на ноќевања;
  • Зголемување на бројот на велосипедисти;

Галерија

Парнерски општини: Општина Дојран
Документација 

Споделeте го овој проект

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram