Потпишан Договор за предавање на користење и одржување на Командниот центар набавен во рамките на проектот HELP март 30, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Проектот „Академија за реинтеграција на маргинализирани лица“ е пример како еден регион да се развива одржливо во областа на социјалната инклузија март 18, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Комплетно нова опрема за пожарникарите од регионот за справување со шумски пожари март 16, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Центарот за развој на Југоисточниот плански регион потпиша Меморандум за соработка за изработка на новиот Просторен план на РСМ март 16, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Апликација за менторска поддршка за фирми и ПЗУ кои ќе аплицираат преку новиот повик на ФИТР март 5, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Продолжен рокот за поднесување на документи за конкурсот за ангажирање на проектен координатор февруари 26, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Мостот што ги поврзува селата Просениково и Сарај е во завршна фаза на изградба февруари 25, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Kонкурс за ангажирање на еден проектен координатор февруари 19, 2021 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Потпишан Договор за предавање на користење и одржување на Командниот центар набавен во рамките на проектот HELP

Денеска на 30.03.2021 година, во просториите на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во Струмица, Раководителот на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, Г-а Жулиета Ѓуркова и Директорот
Прочитајте повеќе

Проектот „Академија за реинтеграција на маргинализирани лица“ е пример како еден регион да се развива одржливо во областа на социјалната инклузија

Креирање на еднакви можности за социјално загрозените лица при вработување, подобрување на услугите кои се нудат во регионот преку Програма за реинтеграција во општеството, можности за дообразување, стручно усовршување и
Прочитајте повеќе

Комплетно нова опрема за пожарникарите од регионот за справување со шумски пожари

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион започна со имплементација на проектот „Прекугранична соработка во справување со шумски пожари” во рамки на Програмата за прекугранична соработка Р. Бугарија – Р.
Прочитајте повеќе

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион потпиша Меморандум за соработка за изработка на новиот Просторен план на РСМ

Министерот за животна средина и просторно плaнирање, Г-н.Насер Нуредини, директорот на Агенцијата за планирање на просторот, Г-а.Андријана Андреева и раководителот на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, Г-а.Жулиета Ѓуркова
Прочитајте повеќе

Апликација за менторска поддршка за фирми и ПЗУ кои ќе аплицираат преку новиот повик на ФИТР

Бизнис Центарот при Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во рамките на Ваучерската шема за давање стручна помош овозможува БЕСПЛАТНА МЕНТОРСКА ПОДДРШКА за сите фирми и Приватни здравствени установи
Прочитајте повеќе

Продолжен рокот за поднесување на документи за конкурсот за ангажирање на проектен координатор

Се продолжува рокот за поднесување на документи за конкурсот за ангажирање на еден проектен координатор за потребите на проектот „Прекугранична соработка во справување со шумски пожари“ финансиран од Европската Унија
Прочитајте повеќе

Општини во регионот

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Овозможено од:

Проект за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој

ministry_of_local_selfgovernance
scc