Формиран Совет за социјална заштита на Југоисточниот плански регион

На 24.12.2021 година во просториите на општина Валандово се одржа Конститутивна Седница и се формираше Советот за социјална заштита на Југоисточниот плански регион каде членови се градоначалниците на сите десет
Прочитајте повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ја информира јавноста дека на ден 24.12.2021 година (петок) со почеток во 14.00 часот во просториите на општина Валандово ќе се одржи Конститутивна
Прочитајте повеќе

ОДРЖАНА III (ТРЕТАТА) СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

На 13.12.2021 година (понеделник), во општина Дојран, се одржa третата Седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион. На Седницата присуствуваа Градоначалниците од општините во состав на Југоисточниот плански регион
Прочитајте повеќе

ОДРЖАНА II (ВТОРАТА) СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

На 30.11.2021 година (вторник), во општина Гевгелија, се одржa втората Седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион. На Седницата присуствуваа Градоначалниците од општините во состав на Југоисточниот плански регион
Прочитајте повеќе

Советот за развој на Југоисточниот плански регион доби нов Претседател

На 23.11.2021 година во општина Струмица беше одржана првата конституивна Седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион на која присуствуваа градоначалниците на десетте општини во регионот, директорката и
Прочитајте повеќе

Одржана триесеттата (XXX) Седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион

Советот за развој на Југоисточниот плански регион, на ден 06.09.2021 година (понеделник), ја одржа триесеттата седница. Поради настаната ситуација со COVID-19, истата беше одржана онлајн на платформата ZOOM. На Седницата
Прочитајте повеќе

Одржана дваесет и деветтата(XXIX) Седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион

На 18.08.2021 година (среда) се одржа дваесeт и деветтата (XXIX) Седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион,онлајн преку виртуелната платформа ZOOM. На Седницата присуствуваа Градоначалниците од општините во
Прочитајте повеќе

Одржана дваесет и осмата седница (XXVIII) на Советот за развој на Југоисточниот плански регион

На 23.06.2021 година (среда) се одржа дваесeт и осмата (XXVIII) Седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион. На седницата беше донесена Одлука за преотстапување на мост по проектот
Прочитајте повеќе

Усвоена Програмата за развој на Југоисточниот плански регион за период од 2021 – 2026 година

На 15.04.2021 се одржа дваесет и седмата (XXVII) редовна седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион, на која раководителот на Центарот за развој на ЈИПР, Г-а Жулиета Ѓуркова
Прочитајте повеќе