КОНКУРС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА 1 (ЕДЕН) ПРОЕКТЕН АСИСТЕНТ Центарот за развој на Југоисточниот плански регион објавува конкурс за ангажирање на еден проектен асистент во Регионална канцеларија за поддршка на социјалното
Прочитајте повеќе

Прво прскање против возрасни комарци по земјен пат во општините во Југоисточниот плански регион

Се известуваат сите граѓани на десетте општини во Југоисточниот плански регион, дека првото прскање против возрасни комарци ќе се изврши во период од 14 до 16 Јуни 2021 година, со
Прочитајте повеќе

Одложено првото прскање против возрасни комарци во општините во Југоисточниот регион

Се известуваат граѓаните од општините во Југоисточниот регион, дека СЕ ОДЛОЖУВА првото прскање против возрасни комарци кое беше предвидено да се изврши на 07,08,09 Јуни 2021 година. Прскањето се одложува
Прочитајте повеќе

Прво прскање против возрасни комарци по земјен пат во општините во Југоисточниот плански регион

Се известуваат сите граѓани на десетте општини во Југоисточниот плански регион, дека првото прскање против возрасни комарци ќе се изврши во период од 7 до 9 Јуни 2021 година, со
Прочитајте повеќе

Одржана инфо сесија за повикот на ФИТР „Стартапувај 3“

На 20.05.2021 година со почеток од 11.00 часот Бизнис Центарот при Центарот за развој на Југоисточниот плански регион заедно со Фонд за иновации и технолошки развој за компаниите од Југоисточниот
Прочитајте повеќе

Апликација за менторска поддршка за новоосновани старт ап и спин оф компании кои ќе аплицираат преку новиот повик на ФИТР „Стартапувај 3“

Бизнис Центарот при Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во рамките на Ваучерската шема за давање стручна помош овозможува БЕСПЛАТНА МЕНТОРСКА ПОДДРШКА за сите фирми кои се заинтересирани да
Прочитајте повеќе

Oдржан четвртиот работен состанок во рамки на проектот “COMBINE2PROTECT”

Во рамките на проектот “Заеднички стратегии за заштита на биолошката разновидност и одржлив развој на билатералнaта мрежа на заштитени подрачја – COMBINE2PROTECT” финансиран од Европската Унија преку Интеррег ИПА Програмата
Прочитајте повеќе

Второ прскање против ларвициди по земјен пат во општините во Југоисточниот регион

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во соработка со десетте општини од регионот започна со активности за третирање против ларвицидна и возрасна форма на комарци по земјен пат. Предвидени
Прочитајте повеќе

Промоција на социјално инклузивни проекти финансирани од Швајцарската Агенција за развој и соработка и Министерството за локална самоуправа

На 05 мај 2021 година, Центарот за развој на Југоисточниот плански регион на две локации во Струмица и Радовиш ги промовираше проектите: „Академија за реинтеграција на маргинализирани лица“ и „Создавање
Прочитајте повеќе