Потпишани договори за национално кофинансирање на два проекти преку Програмата за прекуграничната соработка со Грција мај 6, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ ОДРЖАНА VIII (ОСМАТА) СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН мај 1, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Граѓаните на Југоисточниот плански регион ги рангираа приоритетните проекти за 2022 година април 22, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ ОДРЖАНА VII (СЕДМАТА) СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН април 15, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Амбасадорката на Швајцарија Н.Е. Вероник Улман Марти во посета на Југоисточниот плански регион април 13, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Започна изградбата на пристапниот пат до прифатилиштето за бездомни животни март 31, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ ОДРЖАНА VI (ШЕСТАТА) СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН март 25, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ СОСТАНОК НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА СО ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН март 25, 2022 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Потпишани договори за национално кофинансирање на два проекти преку Програмата за прекуграничната соработка со Грција

На ден 04.05.2022 година, во просториите на Офицерскиот дом во Битола, Директорката на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион Г-а Жулиета Ѓуркова и Министерот за локална самоуправа Г-н Горан
Прочитајте повеќе

ОДРЖАНА VIII (ОСМАТА) СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

Советот за развој на Југоисточниот плански регион на 28.04.2022 година во општина Богданци ја одржа VIII (осмата) Седница. Гости на оваа седница беа претставници од Швајцарската Амбасада кои го презентираа
Прочитајте повеќе

Граѓаните на Југоисточниот плански регион ги рангираа приоритетните проекти за 2022 година

На 22 Април 2022 година во Хотел Сириус во Струмица од страна на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, се одржа Втората форумска сесија од Регионалните форуми во заедницата
Прочитајте повеќе

ОДРЖАНА VII (СЕДМАТА) СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

Во просториите на општина Радовиш, на 14.04.2022 година се одржа VII (седмата) седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион. На седницата освен членовите на Советот беа присутни и
Прочитајте повеќе

Амбасадорката на Швајцарија Н.Е. Вероник Улман Марти во посета на Југоисточниот плански регион

Кога локалните власти, граѓанското општество и приватниот сектор работат заедно, се прават вистински промени на локално и регионално ниво. Амбасадата на Швајцарија во Република Северна Македонија заедно со Швајцарската Агенција
Прочитајте повеќе

Започна изградбата на пристапниот пат до прифатилиштето за бездомни животни

На 30.03.2022 година започнаа градежните активности за изградба на пристапниот пат до прифатилиштето за бездомни животни во Општина Струмица, проект кој Центарот за развој на Југоисточниот плански регион го имплементира
Прочитајте повеќе

Општини во регионот

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Овозможено од:

Проект за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој

ministry_of_local_selfgovernance
scc