Skip to content

ЕНЕРГЕТСКИ ЕФИКАСЕН РЕГИОН

Состојба на проект

Тековни проекти

Датум на отпочнување

декември 15, 2022

Датум на реализација

декември 16, 2024

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови, Меѓународни фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

22899781

Со овој проект се предвидува изградба на фотоволтаични системи, односно поставување на фотоволтаична фото напонска централа на крововите на јавни објекти/згради на општина Радовиш и тоа: на три позиции на објектите на ООУ „Крсте Петков Мисирков“ о.Радовиш и на три позиции на спортско рекреативниот центар  „25-ти Мај“ со можност надоградба и проширување во иднина и на други згради и јавни објекти Југоисточниот регион.

Носител на проектот

Центар за развој на Југоисточниот плански регион

 

Партнери 

Општина Радовиш

Општина Василево

Општина Конче

 

Времетраење

24 месеци

 

Вкупен буџет

22.899.781,00 денари

 

Финансирано од

Швајцарска Агенција за соработка и развој

Министерство за локална самоуправа

Општините: Радовиш, Василево и Конче

 

Резултати

– Поставени фотоволтаични системи и соларни панели на СРЦ „25 Мај“ и ОУ „Крсте Петков Мисирков“ во Радовиш;

– Развиена софтверска алатка – дигитализиран систем за следење на состојбата;

– Обучени луѓе за редовно оперирање и следење на системот;

– Заштеда на финансиски средства.

Галерија

Парнерски општини: О. Радовиш, О. Конче, О. василево
Документација 

Споделeте го овој проект

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram