Skip to content

Иновативни средства за промоција на туризмот во регионот

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

јули 28, 2016

Датум на реализација

октомври 21, 2016

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Меѓународни фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

551700

Југоисточниот плански регион се стреми да го привлече вниманието на туристите и да ги презентира чистата и здрава околина со езера, планини, водопади, термални води, манастири, но и со локалните манифестации, здравата и традиционална храна и гостопримството на жителите од југоистокот.Одржливиот туризам претпоставува валоризација на компаративните предности што ги има регионот и креирање на квалитетна и иновативна туристичка понуда, прилагодена на современиот туристички пазар.

Со овој проект Југоисточниот плански регион ќе добие мобилна апликација “Е- туристички водич на ЈИПР” која ќе овозможи туристите да добијат јасна слика за сите туристички дестинации што ги нуди регионот.
Софтверските алатки се секогаш корисни за било каква промоција или споделување на информација.

Денешната ера на висока технологија налага да се следи трендот во светот и да се користат нови иновативни алатки, софтверски решенија и производи кои ќе го прикажат регионот како посакувана дестинација за посета, место за дегустација на добра храна, локација за инвестирање, откуп на земјоделски производи и многу други можности.

Софтверските алтки од овој или други слични типови се иднината за маркетинг и промоција на регионот.

*Цели на проектот 

 • Да се збогати туризмот во регионот;
 • Да се создаде интегрирана туристичка понуда во регионот;
 • Да се креира нова иновативна алатка за подобрување на туризмот;
 • Да се привлечат повеќе туристи;
 • Да се зголеми бројот на посети во повеќе туристички дестинации во регионот;
 • Да се зголеми бројот на услуги што Бизнис Центарот ги нуди на засегнатите страни во регионот;

*Резултати од проектот 

 • Подготвена Стратегија за иновации во ЈИПР;
 • Креирана нова иновативна туристичка понуда прилагодена на современиот туристички пазар, мобилна апликација “Е-туристички водич на ЈИПР”;
 • Збогатена туристичка понуда;
 • Подобрена и унифицирана презентација на природното и културното- историско богатство, настаните и манифестациите во регионот;
 • Зголемување на туристи во регионот;

Галерија

Парнерски општини: НВО „Туристички Сојуз“
Документација 

Споделeте го овој проект

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram