Skip to content

Интегриран оперативен центар за хуманитарна помош – HELP

Состојба на проект

Датум на отпочнување

декември 16, 2020

Датум на реализација

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови, Меѓународни фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

905553

Специфични цели:

  •  Да се прошират севкупните регионални и национални капацитети за обезбедување на хуманитарна помош, врз основа на заедничките предизвици кои треба да се решат;
  •  Да се воспостават мрежи и структури за соработка во прекуграничниот регион со цел да се зајакне трансферот на знаење, искуството и експертизата во планирањето, организирањето и извршувањето на операциите за итна помош;
  •  Да се демонстира функционалноста на контејнерот пред сите засегнати страни и да се обучат истите како се користи;
  •  Да се спроведат јавни кампањи за обука на граѓаните во случај на вонредна состојба и да се промовира регрутирањето на социјалните медиуми со цел да се вклучат граѓаните како волонтери.

Галерија

Парнерски општини: Министерство за внатрешни работи (Сектор Македонија – Тракија); - Центар за развој на Југоисточниот плански регион - Македонија; - Грчки спасувачки тим - Грција; - Центар за управување со кризи- Македонија.
Документација 

Споделeте го овој проект

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram