Skip to content

Ревизија на главен проект за изградба на брана Конско со придружни објекти

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

декември 18, 2009

Датум на реализација

јануари 27, 2011

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

659910

Во 1978 и 1979 година изготвен е главен проект за изградба на Брана „Конско“ со придружни објекти, која брана треба да ги реши проблемите на овој микрорегион. Со овој проект треба да се изработи ревизија на веќе постоечкиот проект и да се приспособи на денешните пазарни вредности.

Цели на проектот:

  • Изградба на Брана „Конско“ со придружни објекти;
  • Подобрени услови за животот на населението во општините Дојран, Гевгелија и Богданци;
  • Обезбедени доволни количества на вода за пиење за трите општини;
  • Развој на земјоделието како една од основните егзистенционални стопански гранки во трите општини;
  • Развој на туризмот и збогатување на туристичката понуда;
  • Подобрување на енергетската состојба на регионот.

Резултати од проектот:

  • Ревидиран главен проект за изградба на Брана „Конско“ со придружни објекти.

Галерија

Парнерски општини: Општина Богданци, Општина Дојран, Општина Гевгелија
Документација 

Споделeте го овој проект

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram