Skip to content

Ревитализација на дел од крајбрежјето на Дојранското Езеро – Стар Дојран

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

декември 18, 2009

Датум на реализација

март 26, 2012

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

17188436

Езерскиот туризам се смета за важен развоен приоритет на Југоисточниот регион, затоа што нуди бројни
можности за развој на бизниси и нови работни места, но затоа што ја подржува целта на регионалниот развој во извозот и директните инвестиции. Со овој проект се предвидува изгрaдба на паркиралишта, скалила, пристапни рампи, дел од пристапните патеки и жардинерии, изградба на потпорен кејски ѕид и санација на езерското крајбрежје во сувиот дел и во вода.

Галерија

Парнерски општини: Општина Дојран
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram