Skip to content

Реконструкција и санација на локален патен правец клучка Карбино на М-6 (Струмица – Штип) до населено место Добрашинци

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

мај 6, 2011

Датум на реализација

септември 14, 2011

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

10134151

Локалниот патен правец клучка Карбино на М-6 до населено место Добрашинци се протега кон североисток во должина од 5000 метри. Патот е предвиден за двонасочен сообраќај по две
коловозни ленти за сите видови на моторен,велосипедски,пешачки и запрежен сообраќај.
Во текот на експлоатацијата патот е доста оптеретен бидејќи поминува низ активен земјоделски регион и истиот води кон комуналната депонија на општина Струмица и Василево каде секојдневно се врши одвоз на смет со тешки специјализирани возила.
Особено значајно е што оваа делница е пристапен пат до регионалната депонија „Добрашинци“ која ќе се гради на место на постојната депонија. Регионалната депонија е од особено значење бидејќи ќе биде прва од ваков вид во Македонија, а ќе ги опслужува општините од целиот Југоисточен регион.

Цели на проектот:

  • Подобрување на локалната патна инфраструктура во во Југоисточниот плански регион.
  • Подобрување на условите за живот на граѓаните во овој микро регион
  • Подобри стартни позиции при распишување на јавниот повик за изградба на регионалната депонија ,,Добрашинци”

Резултати од проектот:

  • Реконструиран патен правец од клучка Карбино на регионалниот пат М6 до Добрашинци и регионалната депонија во должина од 3918 метри.

Галерија

Парнерски општини: Василево, Струмица, Ново Село
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram