Skip to content

Month: февруари 2021

Продолжен рокот за поднесување на документи за конкурсот за ангажирање на проектен координатор

Се продолжува рокот за поднесување на документи за конкурсот за ангажирање на еден проектен координатор за потребите на проектот „Прекугранична соработка во справување со шумски пожари“ финансиран од Европската Унија
Прочитајте повеќе

Мостот што ги поврзува селата Просениково и Сарај е во завршна фаза на изградба

Со започнување на активностите околу асфалтирањето на мостот и пристапните патишта, изградбата на мостот помеѓу населените места Просениково и Сарај е во завршна фаза и се очекува комплетно градежните работи
Прочитајте повеќе

Kонкурс за ангажирање на еден проектен координатор

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион објавува конкурс за ангажирање на еден проектен координатор за потребите на проектот „Прекугранична соработка во справување со шумски пожари“ финансиран од Европската Унија
Прочитајте повеќе

Бизнис Центарот во поддршка на МСП од регионот за користење на средства од Фондот за иновации и технолошки развој

Бизнис Центарот кој е формиран во рамки на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион и функционира како регионална канцеларија која нуди поддршка на приватниот сектор,  во иднина ќе ја
Прочитајте повеќе

Одржана дваесет и петтата (XXV) седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион

На 02.02.2021 година се одржа дваесет и петтата (XXV) седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион, која поради пандемијата Ковид-19, беше одржана онлајн, преку ZOOM платформата. На седницата
Прочитајте повеќе