Skip to content

Month: јули 2021

Повик за проекти за меѓуопштинска соработка

УНДП во соработка со Бирото за регионален развој објавува повик за доставување апликации за грантови, во рамки на проектот „Пост-КОВИД: општините како двигатели за одржливиот развој“. За потребите на проектот
Прочитајте повеќе

Трето прскање против возрасни комарци по земјен пат во општините во Југоисточниот плански регион

Се известуваат сите граѓани на десетте општини во Југоисточниот плански регион, дека третото прскање против возрасни комарци ќе се изврши во период од 03 до 05 Август 2021 година, со
Прочитајте повеќе

Центарот со нови средства за 2021 година за санација на полски патишта

На 23.07.2021 година, Раководителот на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион Г-а Жулиета Ѓуркова заедно со Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Г-н Арјанит Хоџа потпишаа Договор со кој се
Прочитајте повеќе

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион домаќин на дводневен состанок за размена на експертиза на тема биодиверзитет

На 08 и 09 Јули, 2021 година, Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во Струмица беше домаќин на Состанок за размена на експертиза, кој го организираше во рамки на
Прочитајте повеќе

Отворена работилница за подигнување на свеста за климатски промени на река Сушица во Радовиш

На 02 јули 2021 година се одржа отворена работилница за подигнување на свеста за климатските промени на местото каде што се изведуваа градежните активности на делови од коритото на река
Прочитајте повеќе

Второ прскање против возрасни комарци по земјен пат во општините во Југоисточниот плански регион

Се известуваат сите граѓани на десетте општини во Југоисточниот плански регион, дека второто прскање против возрасни комарци ќе се изврши во период од 07 до 09 Јули 2021 година, со
Прочитајте повеќе