Skip to content

Изградба на локален пат кој ги поврзува селата Муртино и Еднокуќево во должина од – 1.387 метри – втора фаза

Состојба на проект

Реализирани проекти

Датум на отпочнување

април 25, 2017

Датум на реализација

април 20, 2018

ТИП НА ФИНАНСИРАЊЕ

Национални фондови

БУЏЕТ (ДЕНАРИ)

5035408

Патниот транспорт и инфраструктура играат клучна улога во економскиот развој, зголемувањето на бројот на туристите во регионот, подобрување на комуникацијата меѓу граѓаните од околните населени места, пристапот на земјоделците до своите ниви и до пазарите на големо, развивањето на современа и функционална инфраструктура, како и на животниот стандард на населението.

Целта на овој проект е развој на патна инфраструктура во должина од околу 1390 м што ќе ги поврзува селата Муртино и Еднокуќево.

Подобрената патна инфраструктура ќе овозможи олеснета комуникација помеѓу трите општини, побрз и побезбеден транспорт на патници и стока, а од најголемо значење ќе биде за земјоделците кои секојдневно ќе можат да го користат овој пат со цел полесно пристигнување до земјоделските површини и пренесување на готовите производи до пазарите кои се наоѓаат во близина на микро- регионот.

Изградбата на локалниот пат од с.Муртино до с.Еднокуќево до крајна фаза асфалтирање и негово користење ќе биде од голема важност за граѓаните од овие населени места бидејќи ќе се оствари поголема соработка помеѓу трите општини, како и подобрување на локалниот економски и туристички развој.

Цели на проектот:

  • Подобрување на локална патна инфраструктура во Југоисточниот плански регион;
  • Подобрување на условите за живот во населените места во овој микро регион;
  •  Олеснет пристап до откупни пазари и стока;
  •  Олеснет пристап до туристичките локалитети кои се наоѓаат во близина на овој микро регион;

Резултати на проектот:

  • Изградена локална патна мрежа во должина од околу 1390 м која ги поврзува населените места с.Муртино- с.Еднокуќево.

Галерија

Парнерски општини: Општина Струмица, општина Босилово, Општина Ново Село
Документација 

Споделeте го овој проект

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram