Skip to content

Грантистите од третиот циклус подигнаа дел од предвидената опремата добиена во рамките на проектот „Управување со сливот на река Струмица“

ДАТУМ

август 11, 2020

Категории

Во рамките на проектот „Управување со сливот на река Струмица“, градинари и овоштари, добитници на опрема за воведување на современи агроеколошки мерки од третиот циклус на обуки, денес (11.08.2020 година) имаа можност да подигнат дел од опремата и тоа електрични ножици, меѓуредни фрези, тракторки фрези, атомизери и друго.

Висината на еден грант изнесува 5.000 евра, а во овој циклус преку учество во специјализирани обуки и тестирање избрани се 50 грантисти од кои 20 овоштари и 30 градинари.

Проектот го спроведува Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) во партнерство со Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, општините од сливот и други релевантни институции, а е финансиран од Швајцарската агенција за развој и соработка.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy