Skip to content

Се одржа Втората Регионална Работилница за изработка на Програмата за развој на Југоисточниот плански регион 2020-2024

ДАТУМ

ноември 12, 2020

Категории

На ден 11.11.2020 виртуелно на онлајн платформата ЗООМ се одржа Втората регионална работилница за изработка на Програмата за развој на Југоисточниот плански регион 2020-2024 на која учествуваа претставници на засегнатите страни од Југоисточиот плански регион (претставници на општини, јавни институции, приватен и граѓански сектор).

На Втората Работилницата за почеток беше презентирана нацрт Визијата за Програмата за развој на Југоисточниот плански регион 2020-2024, како и стратешките области предложени од претходната работилница.

Потоа се пристапи кон работа во групи каде учесниците се фокусираа на дефинирање на стратешките цели, приоритети и мерки за Програмата за развој на Југоисточниот плански регион 2020-2024, изработка на Акцискиот План за спроведување на Програмата, како и на дефинирањето на потребни средства и извори на финансирање водејќи сметка за родово одговорно буџетирање.

Процесот на изготвување на Програмата за развој на Југоисточниот плански регион е поддржан преку проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, кој се спроведува со финансиска поддршка од Министерството за локална самоуправа и Швајцарската Агенција за развој и соработка во Р.С. Македонија.

Финалната Конференција на која ќе биде презентирана Нацрт Верзијата на Програмата за развој на Југоисточниот плански регион 2020-2024, предвидено е да се одржи на 02.12.2020 година.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy