Skip to content

Одржана дваесет и шестата (XXVI) седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион

ДАТУМ

март 31, 2021

Категории

На 31.03.2021 година (среда) се одржа дваесeт и шестата (XXVI) Седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион. Поради пандемијата седницата беше одржана онлајн преку електрoнската апликација Zoom.

Поради направените законски измени, односно донесување на новиот Закон за Рамномерен Регионален Развој во првиот дел на седницата онлајн се вклучија Г-н Горан Милевски, Министер за Локална Самоуправа и Г-н Рамиз Реџепи, директор на Бирото за регионален развој. Во своите излагања тие ги запознаа членовите на Советот со новините и измените во Законот за Рамномерен Регионален Развој како и Програмата за Рамномерен регионален развој за 2021 година.

На оваа седница беа усвоени и Завршните сметки за 2020 година на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, Годишниот извештај за работата на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион за 2020 година и Годишниот извештај за спроведување на Програмата за развој на Југоисточниот плански регион за 2020 година.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy