Skip to content

ФИТР со нов јавен повик – СТАРТАПУВАЈ 3

ДАТУМ

април 29, 2021

Категории

ФИТР објавува нов јавен повик со важни новитети: Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин-оф – СТАРТАПУВАЈ 3.

Старт-ап и спин-оф компаниите, своите иновативни идеи сега може да ги реализираат преку олеснет пристап до финансиски средства и подобрени услови за финансирање. Преку овој повик Фондот ќе обезбеди неповратни средства до:

  • 40.000 евра (90%) од вкупниот буџет на проект за трговски друштва до 3 години постоење, односно
  • 60.000 евра (85%) од вкупниот буџет на проект за трговски друштва со над 3, а помалку од 6 години постоење.

За прв пат, може да аплицира и тим кој се состои од најмногу 5 членови – физички лица. Во овој случај, доколку нивниот проект биде избран за финансирање, тие ќе имаат обврска во рок од 30 дена по прием на Известувањето за селекција на предлог проектот, да регистрираат старт-ап во кое како основачи ќе се јавуваат најмалку 51% од членовите на тимот.

Сите заинтересирани може да аплицираат се до 12-ти јуни 2021 година, до 14.00 часот.

За начинот на аплицирање и други подетални информации на следниот линк: https://fitr.mk/startapuvaj3/

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy