Skip to content

Заврши асфалтирањето на локален пат Зубово – спој со пат Ново Село -Мокриево

ДАТУМ

мај 5, 2021

Категории

Успешно заврши имплементацијата на проектот „Изградба на локален пат Зубово-спој со пат Ново Село-Мокриево“ во должина од 907 метри, кој се реализираше од страна на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во партнерство со општина Ново Село и истиот е ставен во употреба.

Со асфалтирањето на локален пат Зубово – спој со пат Ново Село – Мокриево ќе се овозможи поврзување на населените места по асфалтен пат со што ќе се избегне заобиколувањето кое досега го правеа жителите за да стигнат од едно до друго населено место. Со овој проект на граѓаните им се овозможи подобрување на меѓусебна комуникација и условите за живот, пристапот до своите домови, училишта, работни места, земјоделски површини, откупни центри како и подобар пристап до туристичките места во Подбеласичкиот регион.

Проектот е финансиран од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2018 година, преку Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој според мерка 321 Подобрување на квалитетот на живот во руралните средини, подмерка 321.1 Инвестиции во локална патна инфраструктура за поврзување меѓу две или повеќе населени места во рурални средини како и од Буџетот на општина Ново Село.

Градежните работи за проектот ги изврши економскиот оператор „ДГТУП ЏОВИ КОМПАНИ ДООЕЛ“ с.Мокрино, општина Ново Село со вкупна вредност од 4.709.732,82 денари со вклучен ДДВ.

Осовременувањето на овој локален пат ќе ја подобри комуникацијата помеѓу споменатите населените места, како и околните населени места од овој микро-регион со што значително се подобрува локалната патна инфраструктура во Југоисточниот плански регион.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy