Skip to content

Одржана инфо сесија за повикот на ФИТР „Стартапувај 3“

ДАТУМ

мај 21, 2021

Категории

На 20.05.2021 година со почеток од 11.00 часот Бизнис Центарот при Центарот за развој на Југоисточниот плански регион заедно со Фонд за иновации и технолошки развој за компаниите од Југоисточниот и Источниот регион одржаа онлајн презентација наменета за презентирање на условите за финансирање под инструментот за поддршка „Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин оф“.
За време на презентацијата беа разјаснети условите и начинот на аплицирање, целта на поддршката на овој повик, какви трошоци можат да се финансираат, комисијата одговорна за прегледување и оценување на проектите, времетраењето на проектот и слично.

Интересот на компаниите од Југоисточниот и Источниот плански регион за информирање за овој инструмент за поддршка беше голем. Над 70 компании беа онлајн приклучени на презентацијата, и по нејзиното завршување поставуваа прашања кои беа директно одговорени од страна на претставниците на Фондот за иновации и технолошки развој.

Компаниите можат да аплицираат на овој јавен повик електронски заклучно до 12.06.2021 година.
Целата документација заедно со правила за пријавување се достапни на следниот линк: https://fitr.mk/startapuvaj3/.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy