Skip to content

Одржана триесеттата (XXX) Седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион

ДАТУМ

септември 7, 2021

Категории

Советот за развој на Југоисточниот плански регион, на ден 06.09.2021 година (понеделник), ја одржа триесеттата седница. Поради настаната ситуација со COVID-19, истата беше одржана онлајн на платформата ZOOM.

На Седницата присуствуваа Градоначалниците од општините во состав на Југоисточниот плански регион и директорката на Центарот за развој на Југоисточниот регион, Жулиета Ѓуркова.

На одржаната седница едногласно беа донесени Одлука за одобрување на проектот „Рано откривање на пожарите и нивно движење за превенција и справување со катастрофи“ – eFIDAR со новиот буџет согласно преговорите пред потпишување на договор и Одлука за одобрување на проектот „Деловен екосистем како интегриран систем“ – Be In со новиот буџет согласно преговорите пред потпишување на договор, а се финансирани преку Интеррег ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Грција и Република Северна Македонија.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy