Skip to content

ПРИЗНАНИЕ НА ЦЕНТАРОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈИПР ЗА ИНТЕНЗИВНА СОРАБОТКА СО БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА И АКАДЕМИЈАТА НА РЕГИОНАЛНО НИВО ВО 2020 ГОДИНА

ДАТУМ

септември 14, 2021

Категории

Единствените доживотни, сигурни мотивации се оние што доаѓаат одвнатре, а најсилните од нив се радоста и гордоста што растат кога сте добиле признание дека сте направиле нешто добро во година која и покрај отежнатите околности вработените од Центарот за развој на Југоисточниот плански регион интензивно работеа на секое поле.
На ден 13.09.2021 Министерот за локална самоуправа Г-н Горан Милевски на Директорката на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион Г-а Жулиета Ѓуркова преку Проектот „Одржлив инклузивен рамномерен регионален развој“ врачи ПРИЗНАНИЕ на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион за интензивна соработка со бизнис заедницата и академијата на регионално ниво во 2020 година.
Изборот се спроведе преку рангирање на регионите во 8 категории. Иако Центарот за развој на Југоисточниот плански регион покажа одлични резултати во повеќе категории и области, сепак од страна на Комисијата беше одлучено да добие признание во Категоријата – Интензивна соработка со бизнис заедницата и академијата на регионално ниво во изминатата година.
Регионалниот Бизнис Центар во рамките на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во изминатата 2020 година интензивно работеше и ќе продолжи да работи со истиот интензитет и уште поголема мотивираност на поттикнување на регионалната бизнис клима и поддршка на малите и средни претпријатија од регионот, зајакнување на капацитетите на компаниите во регионот и ќе продолжи да создава клима за развој на одржливи и профитабилни бизниси.
Оваа награда е за досегашниот труд на вработените и ќе служи за уште поголема мотивираност во иднина и достигнување уште повидливи резултати за доброто на регионот.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy