Skip to content

ОТВОРЕН ПРВИОТ ЦЕНТАР ЗА ПОДДРШКА НА СОЦИЈАЛНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА И ОДРЖАН ПРВИОТ САЕМ ЗА СОЦИЈАЛНО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

ДАТУМ

ноември 20, 2021

Категории

На 19.11.2021 година  во рамките на проектот „Поддршка на социјално претприемништво“, беше отворен Центарот за поддршка на социјални претпријатија во Скопје и одржан првиот Национален саем за социјални претпријатија на кој со свои штандови се претставија повеќе од 50 изложувачи, меѓу кои и организации и компании од Југоисточниот плански регион, заедно со претставници од Регионалната Канцеларија за социјално претприемништво од Струмица. Овој проект е финансиран од Европската Унија, а спроведен од Ептиса, во конзорциум со Барка и Екорис, во соработка со Министерството за труд и социјална политика.

Центарот за поддршка на социјални претпријатија на своите корисници (организации, социјални претпријатија, институции и поединци), ќе им обезбеди  совети, насоки и помош за практични прашања и предизвици, како што се: прибирање средства, регистрација на компанија, можности за вмрежување, бизнис развој, аспекти за вработување, набавки, градење партнерства, достапна финансиска поддршка, маркетинг и многу други услуги.

Свечено обраќање имаа: Вицепремиерот на Владата на Република Северна Македонија Фатмир Битиќи, Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска, Штефан Худолин, одговорен за соработка при Делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија и Проектниот лидер – Барбара Садовска.

 

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy