Skip to content

Одржана V (петтата) Седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион

ДАТУМ

февруари 4, 2022

Категории

На 01.02.2022 година во општина Гевгелија се одржа V (петтата) Седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион.

На Седницата беа донесени Одлуки за верификација на мандатот на член на Советот претставник од бизнис заедницат,  Г-н Миле Цеков, претседател на Регионална Стопанска Комора, Струмица и член на Советот претставник од здруженијата, Г-н Ристо Атанасовски, овластено лице на Фондација за локален развој и развој на информатички технологии – Гевгелија кои ќе имаат мандат од четири години без право на глас.

Исто така Советот го усвои Правилникот за внатрешна организација на Центарот, Извештајот за попис за 2021 година, беше дадено позитивно мислење на Правилникот за систематизација на работните места во Центарот за развој на Југоисточниот плански регион како и Правилникот за плати и надоместоци.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy