Skip to content

Јавен повик за учество на Камп за претприемништво и иновации за млади 2022

ДАТУМ

септември 14, 2022

Категории

Имате претприемачки дух и иновативна деловна идеја?

Сакате да ги унапредите вашите претприемачки вештини?

 

Кампот за претприемништво и иновации за млади 2022 отвора

повик за 19 претприемачи кои можат да придонесат за развојот на Југоисточниот регион

 

Камп за претприемништво и иновации за млади 2022

26 септември – 2 октомври 2022, Дојран

 

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион заедно со Petreski&Partners организираат Камп за претприемништво и иновации за млади кој ќе се одржи од 26 септември – 2 октомври 2022 во Дојран.

Кампот се организира во рамките на проектот „Деловен екосистем како интегриран систем – Би Ин“ финансиран од Европска Унија и националните фондови на земјите учеснички преку Интеррег ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Грција – Р. Северна Македонија.

Главна цел на кампот е да го поттикне претприемачкиот дух и иновативноста кај младите луѓе од Југоисточниот регион и да ги зајакне нивните капацитети неопходни за развивање сопствен бизнис.

 

Што ќе научиш?

Кампот за претприемништво и иновации за млади 2022 овозможува развој на специфични вештини непоходни за основање сопствен бизнис. Учесниците ќе имаат можност да научат повеќе за претприемништвото и иновативните деловни практики, да ги унапредат своите претприемачки вештини и да развијат соодветен деловен план преку практична и интерактивна програма.

Учесниците ќе имаат можност да учат од искусни ментори и успешни претприемачи, да слушнат успешни деловни приказни и да добијат соодветни совети и препораки како да ја развијат својата деловна идеја. Исто така, учесниците ќе научат како да подготват деловен план за својата деловна идеја и како истата да ја претстават.

Покрај ова, Кампот за претприемништво и иновации за млади 2022 овозможува вмрежување на учесниците, запознавање со други талентирани млади луѓе од регионот преку забавни и мотивирачки содржини и активности.

 

Услови за учество

Условите што треба да ги исполнувате доколку сакате да учествувате на кампот се:

1) да сте на возраст помеѓу 18-29 години;

2) да живеете во некоја од десетте општини кои го сочинуваат Југоисточниот плански регион.

Селекцијата на најдобрите 19 кандидати ќе биде според квалитетот и иновативноста на вашите одговори за деловната идеја што ја имате, областа во која сакате да работите или проблемот што сакате да го решите.

По завршувањето на кампот, како поддршка за нивниот понатамошен деловен развој, сите учесници ќе добијат на подарок Книга за претприемништво, а најдобрите од нив ќе имаат можност бесплатно да го користат Заедничкиот работен простор кој се наоѓа во просториите на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во Струмица.

Воедно, сите учесници на кампот ќе имаат можност да бидат дел од тридневното студиско патување во Грција, кое дополнително ќе се организира во рамките на проектот и на кое учесниците ќе имаат можност да посетат бизнис старт-ап центри, бизнис акцелератори и успешни претприемачи од другата страна на границата, со цел понатамошен развој на претприемачките способности.

 

Начин на пријавување

Пополнете го формуларот за пријавување на следниов линк: https://forms.gle/94Vf7ZXis5Bt7GGFA.

Рокот за пријавување е до 20 септември 2022 година.

 

За повеќе информации

Petreski&Partners: тел. за контакт 075/347-712,  е-маил: bootcampei.2022@gmail.com  или

Центар за развој на Југоисточниот плански регион: Марјан Молчанов – проектен асистент, тел. 072/223-628, е-маил: marjan.molchanov@rdc.mk.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy