Skip to content

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА

ДАТУМ

март 22, 2023

Категории

На 22 март 2023 година, Факултетот за туризам и бизнис логистика претставуван од деканот проф.д-р Татјана Бошков и Центарот за развој на Југосточниот плански регион претставуван од директорот г-дин Ѓоко Камчев, потпишаа Меморандум за соработка.

Водени од заедничкиот интерес со овој Меморандум, двете институции воспоставуваат соработка базирана на искористување на научно-стручните и професионалните капацитети на двете страни насочени кон унапредување на едукативни, истражувачки и проектни активности, како и зголемувањето на едукативните можности на студентите и вработените во ЦРЈИПР.
ФТБЛ и ЦРЈИПР заеднички ќе работат на вмрежување и работа во национални и меѓународни мрежи, на спроведување заеднички иницијативи за вршење научни анализи и истражувања за користа од успешно имплементирање на европските политики и регулативи, како и на други активности чија крајна цел е поттикнување на економскиот раст и развој.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy