Skip to content

Југоисточниот плански регион – центар на дипломатијата!

ДАТУМ

март 22, 2023

Категории

Во рамки на Економскиот Дипломатски Караван организиран од страна на Министерството за надворешни работи во соработка со Бирото за регионален развој и Центарот за развој на Југоисточниот плански регион со сите десет општини како домаќини на настанот имаа за цел да ги презентираат и промовираат најзначајните проекти за кои општините бараат извори за финансирање.

Исто така покрај проектите од општините во регионот дваесетина извозно ориентирани компании од секоја општина имаа можност да се претстават и да ги запознаат претставниците од Дипломатскиот кор во нашата држава со инвестициските можности и потенцијали на регионот.

Ова беше вистинска можност за компаниите да го претстават своето производство, да ги претстават сопствените можности и Југоисточниот плански регион посериозно да биде ставен на картата на Европа и светот.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy