Skip to content

Заеднички во интерес на младите од Југоистокот

ДАТУМ

април 7, 2023

Категории

 На 06 април 2023 година, Центарот за развој на Југосточниот плански регион, претставуван од директорот Ѓоко Камчев и Центарот за истражувања и анализи НОВУС, претставуван од претседателот Ѓорги Милушев потпишаа Меморандум за соработка.
Водени од заедничкиот интерес со овој Меморандум, со цел развој и соработка во делот на млади, ЦРЈИПР и НОВУС се обврзуваат дека заеднички ќе делуваат и ќе работат на јакнење и подобрување на социо-економскиот живот на младите од Југоисточниот плански регион.
Соработката меѓу двете страни ќе биде насочена кон реализација на заеднички проекти преку кои може да се вклучат млади од Југоисточниот плански регион, организирање на средби со граѓански, бизнис и јавен сектор; лобирање и успешно застапување на потребите на целните групи; едукативни и друг вид на активности кои ќе бидат од заеднички интерес чија крајна цел е поголема вклученост и информираност на младите.
Отвори фотографија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy