Skip to content

ОДРЖАНА XVII (СЕДУМНАЕСЕТТАТА) СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈИПР

ДАТУМ

мај 17, 2023

Категории

На 16.05.2023 година (вторник), во општина Дојран со почеток во 13:30 часот, се одржа XVII (седумнасеттата) Седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион.

На оваа седница беа донесени две одлуки за изработка, аплицирање и имплементација на проекти преку повик за поднесување на предлог проекти од страна на УНДП и Бугарската амбасада.

Исто така беа отворени и две дискусии од кои едната се однесуваше на информации за за третирање против комарци  на териториите на општините во Југоисточниот плански регион по земјен, а другата за за одржливоста и функционирањето на агрометролошките станици кои беа поставени во рамките на проектот „Агрометролошки станици за заштита на земјоделските култури и животна средина“.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy