Skip to content

Второ прскање против возрасни комарци и ларвицидна дезинсекција

ДАТУМ

јули 4, 2023

Категории

Се известуваат граѓаните од Југоисточниот плански регион дека согласно направениот план на активности за второто прскање против возрасни комарци и ларвицидна дезинсекција, истото ќе се изврши во текот на наредните денови со следниот распоред:

На 05.07.2023 година (среда)

  • со почеток во 19.00 часот, ќе се изврши прскање против возрасни комарци во општините Василево, Босилово и Ново Село.

На 06.07.2023 година (четврток)

  • со почеток во 10.00 часот, ќе се изврши ларвицидна дезинсекција во општините Василево, Босилово и Ново Село;
  • со почеток во 19.00 часот, ќе се изврши прскање против возрасни комарци во населените места во општините Гевгелија и Струмица;
  • со почеток во 23.00 часот, ќе се изврши прскање против возрасни комарци во општина Дојран.

На 07.07.2023 година (петок)

  • со почеток во 10.00 часот, ќе се изврши ларвицидна дезинсекција во општините Гевгелија, Дојран и Струмица;
  • со почеток во 13.00 часот, ќе се изврши ларвицидна дезинсекција во општина Валандово;
  • со почеток во 23.00 часот, ќе се изврши прскање против возрасни комарци во град Гевгелија и Струмица и во општина Валандово.

Доколку временските услови се неповолни, дезинсекцијата ќе се изврши кога временските услови ќе бидат подобрени.

Се известуваат сопствениците на пчелни семејства да преземат соодветни мерки за заштита, односно да ги затворат истите во најавениот временски период.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy