Skip to content

Се одржа XXIV седница на Советот за развој на ЈИПР

ДАТУМ

март 7, 2024

Категории

На 06.03.2024 година (среда), се одржа XXIV седница на Советот за развој на ЈИПР. Седницата беше одржана преку онлајн вклучување на платформата ЗООМ со почеток во 15:00 часот.

На оваа седница беа донесени одлуки за примопредавање на два реконструрина домови на културата во с.Моин, о.Гевгелија и с.Лубница, о.Конче, на кои се изврши реконструкција во рамки на проектот „Културно богатство – наследство за идните генерации“. Исто така беа предадени и две патеки и тоа: рекреативна патека од населено место Пирава до манастир Св.Ѓорѓи, во општина Валандово, изградена во рамки на проектот „Туризмот – иднината на регионот!“ и туристичка патека од Манастир Св. Ѓорѓи до Исар Кула, општина Валандово, во рамки на проектот „Збогатување на туристичката понуда на Југоисточниот плански регион“.

Беше донесена и Одлука за взаемна активност на општините за вршење на дезинсекција на комарци на територијата на Југоисточниот регион за 2024 година.

 

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy