Skip to content

Бизнис Центарот во поддршка на МСП од регионот за користење на средства од Фондот за иновации и технолошки развој

ДАТУМ

февруари 15, 2021

Бизнис Центарот кој е формиран во рамки на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион и функционира како регионална канцеларија која нуди поддршка на приватниот сектор,  во иднина ќе ја интензивира соработка со Фондот за иновации и технолошки развој  (ФИТР), со тоа што ќе ги информира потенцијалните корисници за сите јавни повици на Фондот и ќе обезбедува техничка поддршка на потенцијалните апликанти од Југоисточниот плански регион.

Ваквата меѓусебна соработка на Бизнис Центарот со ФИТР е со цел заеднички да им се помогне на малите и на средните претпријатија од Југоисточниот плански регион полесно да пристапат до буџетските средства кои што се наменети за нивна поддршка и развој. Како резулатат и продолжување на долгогодишната меѓусебна соработка во следниот период Центарот за развој на ЈИПР и ФИТР ќе организираат  информативни денови како и дополнителна поддршка на сите заинтересирани мали и средни претпријатија од регионот.

Предвидена е ваучерска програма на Бизнис Центарот за градење на капацитетите на претпријатијата и истата се спроведува преку проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, финансиски поддржан од Министерството за локална самоуправа и Швајцарската Агенција за развој и соработка во Р.Северна Македонија, со цел на овој начин да се поддржи развојот и економскиот раст во регионот, да се поттикне зголемувањето на бројот  на нови работни места и да се овозможи подобар стандард за живеење во ЈИПР.

Ги повикуваме сите заинтересирани компании редовно да се информираат и да ги следат информациите кои се објавуваат на социјалните мрежи од страна на Центарот за развој на ЈИПР како и Бизнис Центарот при Центар за развој на ЈИПР:

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy