Skip to content

Одржана дваесет и деветтата(XXIX) Седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион

ДАТУМ

август 19, 2021

Категории

На 18.08.2021 година (среда) се одржа дваесeт и деветтата (XXIX) Седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион,онлајн преку виртуелната платформа ZOOM.

На Седницата присуствуваа Градоначалниците од општините во состав на Југоисточниот плански регион и директорката на Центарот за развој на Југоисточниот регион, Жулиета Ѓуркова.

На одржаната седница беше донесена Одлука за утврдување на учество со членови во Управниот или Надзорниот орган на општините во Заедничкото Јавно претпријатие за заловување на бездомни кучиња „АСТРА-ЛУНА“ – Струмица.
Директорката на Центарот за развој на Југоисточниот регион, Г-а Ѓуркова ги извести членовите на советот дека Заедничкото Јавно претпријатие за заловување на бездомни кучиња „АСТРА-ЛУНА“ – Струмица е регистрирано и согласно одлуката за основање назначен е и В.Д директор ветеринарен лекар Г-а Сузана Стојкова, од страна на претседателот на регионот односно, градоначалникот на општина Струмица Г-ин Коста Јаневски. Од нејзина страна беше образложено дека е неопходно да се издаде Дозвола од Агенцијата за храна и ветеринарство, за да може стационарот да започне со работа. Овие документи мора да бидат одобрени од Управниот одбор, поради што неопходно е негово брзо формирање. Од тие причини им беше даден благовремен рок на Советите на општините да предложат членови на Управниот и Надзорниот одбор, додека Одлуката за избор ќе ја донесе Советот за развој на Југоисточниот плански регион.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy