Skip to content

ОДРЖАНА II (ВТОРАТА) СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

ДАТУМ

ноември 30, 2021

Категории

На 30.11.2021 година (вторник), во општина Гевгелија, се одржa втората Седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион.

На Седницата присуствуваа Градоначалниците од општините во состав на Југоисточниот плански регион и директорката на Центарот за развој на Југоисточниот регион, Г-ѓа Жулиета Ѓуркова.

На одржаната седница Г-ѓа Ѓуркова пред присутните ги презентираше сите превземени чекори и активности кои се досега направени во соработка со општините во рамки на проектите „Изградба на две прифатилишта за бездомни животни 1-ва и 2-ра фаза“. По исцрпната дискусија сите Градоначалници се согласија се согласија секој во својата општина заедно со апштинската администрација, населението и советниците да го продискутираат понатамошното функционирање на изградениот стационар па потоа секоја општина да ги даде заклучоците на следната седница на Советот за развој на  ЈИПР.

Г-ѓа Ѓуркова исто така ги презентираше сите превземени чекори и активности за изградбата на регионалната депонија за Југоисточниот плански регион, односно воведувањето на регионалното интегрирано управување со комуналниот цврст отпад во Југоисточниот плански регион.

На оваа седница беше донесена и одлука за примопредавање на објект (пат) изграден во рамките на проектот „Изградба на локалниот пат с. Зубово спој со пат с.Ново Село – с.Мокриево“.

 

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy