Skip to content

Започнаа градежните активности за уредување и санација на полски патишта во Југоисточниот регион

ДАТУМ

декември 10, 2021

Категории

На ден 07.12.2021 година во с. Богородица, о. Гевгелија се започна со градежните активности предвидени во рамките на проектот „Подобрување на постојната патна инфраструктура во руралните средини во Југоисточниот плански регион заради подобар пристап до земјоделските површини“.

Преку овој проект предвидено е уредување и санација на полски патишта во четири општини во Југоисточниот плански регион и тоа освен во Гевгелија, уредување и санација на полски патишта ќе се изврши и во општините Богданци, Струмица и Валандово.

Реконструкцијата на полските патишта ќе има големо значење за земјоделските домаќинства од регионот со кои ќе се овозможи пристап до вкупно 298,25 хектари плодно земјоделско земјиште во регионот. Со реконструкцијата на полските патишта ќе се добие подобар пристап до земјоделските површини како и поквалитетен и побрз пристап до земјоделските култури.

Средствата за овој проект со вкупна вредност од 2.085.305,00 денари со ДДВ се обезбедени од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство преку Програмата за капитални субвенции за развој на планските региони во областа на руралниот развој и земјоделството.

             

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy