Skip to content

ОДРЖАНА III (ТРЕТАТА) СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

ДАТУМ

декември 13, 2021

Категории

,

На 13.12.2021 година (понеделник), во општина Дојран, се одржa третата Седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион.

На Седницата присуствуваа Градоначалниците од општините во состав на Југоисточниот плански регион и директорката на Центарот за развој на Југоисточниот регион, Жулиета Ѓуркова.

На седница беа поинтирани главните проблеми за долгиот процес кој го отежнува започнувањето со работа на основаното заедничко јавно претпријатие за заловување и третман на бездомни кучиња „АСТРА-ЛУНА“ – Струмица и од тие причини беше  донесена одлука за започнување на постапка за ликвидација на истото и давање на согласност  на општина Струмица за формирање на ново општинско јавно претпријатие кое ќе биде финансирано од нивна страна и во иднина во согласност со законските прописи, истото би било во функција и на соседните општини за минимален надомест по заловено куче.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy