Skip to content

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

ДАТУМ

декември 21, 2021

Категории

,

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион ја информира јавноста дека на ден 24.12.2021 година (петок) со почеток во 14.00 часот во просториите на општина Валандово ќе се одржи Конститутивна седница на Советот за социјална заштита на Југоисточниот плански регион.

Советот за социјална заштита на Југоисточниот плански регион се основа заради планирање и развој на мрежата на социјални услуги на регионот.

Советот го сочинуваат сите градоначалници на единиците за локална самоуправа што влегуваат во состав на планскиот регион и сите директори на центрите за социјална работа од подрачјето на планскиот регион.

На Конститутивната седница ќе се расправа по следниот:

 

Д Н Е В Е Н     Р Е Д

 

  1. Конституирање на Советот за социјална заштита на Југоисточниот плански регион
  2. Усвојување на Деловникот за работа на Советот за социјална заштита на Југоисточниот плански регион
  3. Избор на Претседател на Советот за социјална заштита на Југоисточниот плански регион
  4. Усвојување на Предлогот за потребата од развивање на социјални услуги во Југоисточниот планскиот регион, видот и начинот на воспоставување на услугите

 

Со почит,

Центар за развој на Југоисточниот плански регион

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy