Skip to content

Month: март 2022

Повик за проекти за меѓуопштинска соработка

УНДП во соработка со Бирото за регионален развој објавува повик за доставување апликации за грантови, во рамки на проектот „Пост-КОВИД: општините како двигатели за одржливиот развој“. За потребите на проектот
Прочитајте повеќе

Започна изградбата на пристапниот пат до прифатилиштето за бездомни животни

На 30.03.2022 година започнаа градежните активности за изградба на пристапниот пат до прифатилиштето за бездомни животни во Општина Струмица, проект кој Центарот за развој на Југоисточниот плански регион го имплементира
Прочитајте повеќе

ОДРЖАНА VI (ШЕСТАТА) СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

Советот за развој на Југоисточниот плански регион на 23.03.2022 година во Струмица ја одржа VI (шестата) Седница. На Седницата беше усвоена Одлуката за вземна активност на општините за третирање против
Прочитајте повеќе

СОСТАНОК НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА СО ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

На 23.03.2022 година во организација на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион беше одржан состанок на Министерството за животна средина и градоначалниците од овој регион како дел од активностите
Прочитајте повеќе

Одржан првиот работен состанок на проектните партнери за имплементација на проектот „Бе Ин“

Во рамките на проектот „Деловен екосистем како интегриран систем – Бе Ин“, финансиран од Европска Унија преку Интеррег ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Грција – Р. Северна Македонија,на ден
Прочитајте повеќе

Прва форумска сесија во Југоисточниот плански регион

Одржувањето на првата форумска сесија на 10 март 2022 година го најави започнувањето на процесот на Регионални форуми во заедницата во Југоисточниот плански регион, финансиски поддржани од Министерството за локална
Прочитајте повеќе

РАБОТИЛНИЦА ЗА ПАМЕТНА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА ВО ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во рамки на проектот Одржлив Инклузивен Рамномерен Регонален Развој – II фаза на спроведување на 07.03.2022 во во Хотел „Сириус“ Струмица година организираше работилница на
Прочитајте повеќе