Skip to content

ОДРЖАНА VI (ШЕСТАТА) СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН

ДАТУМ

март 25, 2022

Категории

,

Советот за развој на Југоисточниот плански регион на 23.03.2022 година во Струмица ја одржа VI (шестата) Седница.

На Седницата беше усвоена Одлуката за вземна активност на општините за третирање против комарци (ларвицидна и адултна форма) на териториите на општините во Југоисточниот плански регион по земјен и воздушен пат за 2022 година, а пред присутните беа презентирани информации за подготовка на проектни концепти во рамки на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој – II фаза“ по двете Програми:

  • Програма за Грантова шема за инвестициски проекти со дигитална компонента финансирана од Швајцарска Агенција за развој и соработка и Министерство за локална самоуправа;
  • Програма за рамномерен регионален развој за 2022 година со индикативно планирани средства за 2023 година, финансирани од МЛС – БРР.

Од страна на Советот едногласно беше усвоен и Годишниот извештај за реализација на Програмата за развој на Југоисточниот плански регион за 2021 година.

 

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy