Skip to content

ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ ЗА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА 3Д ОПРЕМА

ДАТУМ

ноември 16, 2022

Категории

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион со цел овозможување на поддршка во развој на нови идеи и вмрежување помеѓу академијата, бизнис заедницата, НВО и невработените лица започна со организација на 6 отворени денови за презентација на опрема за 3D скенирање и принтање која е набавена во рамките на проектот „Деловен екосистем како интегриран систем – Be In“, финансиран преку Интеррег ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Грција и Република Северна Македонија.

Отворените денови се организираат во периодот ноември – декември 2022 година во просториите на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, а за време на истите претставници од бизнис секторот, образовните институции, невладини организации, фриленсери, идни претприемачи и истражувачи од Југоисточниот регион имаат можност да се запознаат со воведување на иновации во процесите на дизајнирање и производство на најразлични 3D производи преку користење на 3D принтери и скенери.

Првите два отворени денови беа организирани на 07 и 08 ноември 2022 година за време на кои професори и ученици од средните општински училишта од Југоисточниот регион се запознаа со начинот на работа на 3D принтерите, материјалите кои се користат, техничките спецификации, програмите кои се користат, но имаа и можност заедно со презентерите да дизајнираат и испринтаат макети, со цел да се запознаат како функционира 3D принтањето и времетраењето на еден ваков процес. Присутните ги разменија своите познавања и искуство за таков тип на принтање и неговото значење како во образовниот процес така и во индустријата.

Отворените денови продолжуваат да се одржуваат во нарeдниот период во просториите на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион со почеток од 11.00 часот и тоа во следниот распоред:

ОТВОРЕН ДЕН #3 – 24.11.2022 г. (четврток)
ОТВОРЕН ДЕН #4 – 25.11.2022 г. (петок)
ОТВОРЕН ДЕН #5 – 30.11.2022 г. (среда)
ОТВОРЕН ДЕН #6 – 01.12.2022 г. (четврток)

Сите заинтересирани можат да го најават своето присуство на следниот контакт:
Лице за контакт: Марјан Молчанов, Тел: 076/228-823

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy