Skip to content

30 КОМПАНИИ ОД ЈУГОИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН СЕ ЗАПОЗНАА СО НАЈНОВИТЕ МЕТОДИ ЗА ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА

ДАТУМ

март 20, 2023

Категории

Онлајн маркетингот, продажбата и вештачката интелигенција се три испреплетени полиња кои го револуционизираа начинот на кој бизнисите допираат и се ангажираат со нивните клиенти. Како што се повеќе луѓе се свртуваат кон Интернетот за да донесат одлуки за купување, компаниите мораа да ги приспособат своите стратегии за маркетинг и продажба за да ги задоволат барањата на дигиталната ера. Вештачката интелигенција одигра значајна улога во оваа трансформација, обезбедувајќи им на бизнисите моќни алатки за оптимизирање на нивните напори за онлајн маркетинг и продажба.

Со цел подобро запознавање и адаптација на малите и средните претпријатија со овој вид на маркетинг и продажба, Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во рамките на проектот „Деловен екосистем како интегриран систем“, кој е финансиран  преку ИНТЕРЕГ ИПА Програмата помеѓу Р.Грција и Р.С. Македонија организираше две дводневни  работилници на тема НОВА ДИГИТАЛНА РЕАЛНОСТ, кои се одржаа на 13-14 Март и на 16-17 ти март 2023 год. во Хотел Сириус, Струмица.

Работилниците беа наменета за припадниците на бизнис секторот кои сакаат да ја зголемат ефикасноста во работењето со помош на користење на дигитални алатки, сакаат да го унапредат своето онлајн присуство, сакаат да започнат со продавање на своите услуги и производи онлајн, но и да научат нови методи за промоција на своите производи и услуги со цел да бидат поконкурентни не само на нашиот пазар туку и на светско ниво.

Учесниците имаа можност да слушнат нешто повеќе за дигитална трансформација и типови на информациони системи, најкористени системи во процесот на дигиталната трансформација, потребата од креирање на персонализиран софтвер при процесот на трансформација. Потоа, се запознаа со трендовите на дигиталната трансформација, Cloud и Хибридна Cloud околина, Xaas, вештачката интелигенција и машинско учење, како и инвестирање во Cybersecurity  итн.

Проектниот тим преку организацијата на оваа активност посочува до сите компании дека дититалната трансформација не е наменета само за ИТ компаниите, туку во денешно време е нешто што секој бизнис треба да го нуди, претставува потреба и стратешка алатка за раст и развој на компанијата.

 

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy