Skip to content

Одржана XXII (дваесет и втората) седница на Советот за развој на ЈИПР

ДАТУМ

декември 11, 2023

Категории

XXII (дваесет и втората) седница на Советот за развој на Југоисточниот плански регион се одржа на ден 07.12.2023 година (четврток), во просториите на ЦРЈИПР,  со почеток во 15:00 часот.

На оваа седница експертот ги презентираше cost benefit анализа за аплицирање на проекти преку Програмата за рамномерен регионален развој за 2024 година со индикативно планирани средства за 2025 година на МЛС/БРР и беше составена Листа на предлог проекти од страна на Советот.

Листата беше составена од следните проекти:

1.Создавање на модерна патна мрежа во Југоисточниот плански регион;

2.Зајакнување на туризмот: визија за подобар регион;

3.Современ простор за културен развој

4.Модернизација на Регионот – набавка на две специјализирани возила

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy